Webdesign & ontwikkeling

Uw website
Responsive DesignHet bouwen, onderhouden en hosten van websites is een kernactiviteit van Intakt. Bouw en onderhoud kan geheel worden uitbesteed aan Intakt, of worden uitgevoerd in samenwerking met uw eigen ontwerper.
Het bouwen van een website begint met een plan waarin zaken beschreven worden als "Wie is de doelgroep", "Wie wil ik met de website bereiken", "Wordt het een informatieve website of komt er ook interactie met de bezoeker". Aan de hand van deze en andere keuzes wordt een schets gemaakt van de structuur van de website (sitemap) en gekeken naar een geschikt ontwerp. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de helderheid van navigatie opdat de bezoeker snel de juiste weg zal kunnen vinden.
Vervolgens wordt gekeken naar een design voor de website. Om het gebruiksgemak te vergroten en vindbaarheid via zoekmachines te verbeteren wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een responsive design. Een responsive design past zich aan aan het scherm waarmee de bezoeker de website bekijkt. Indien gewenst worden er een aantal proefsites gebouwd.
Daarna kan het echte bouwen beginnen, waarbij vaak gebruik gemaakt wordt van PHP en MySQL.

Content Management Systeem
Intakt heeft een eigen Content Management Systeem (CMS) ontwikkeld, een interface voor het zelf aanpassen en beheren van de webpagina's. Het gebruik van dit CMS is in principe eenvoudig. Het vereist kennis van uw product of de informatie die u publiceert, en vaardigheden die een tekstverwerker ook van u vraagt.

Omdat het CMS door Intakt zelf is ontwikkeld, bestaat de mogelijkheid om op maat gemaakte uitbreidingen toe te voegen. De ontwikkeling van zo'n uitbreidingsmodule gebeurt in nauwe samenspraak met de klant. Een op maat gemaakte module kan bijvoorbeeld uw organisatie tijd schelen, of complexe zaken eenvoudig maken.

Klik hier voor meer informatie.

MySQL en PHP: een beproefde combinatie
Voor het ontsluiten van de data uit uw database wordt het pakket MySQL gebruikt. In combinatie met de scriptingtaal PHP is bijna alles mogelijk om (gedeeltes van) uw data op Internet toegankelijk te maken. Het is ook mogelijk de data in de database via webpagina's te beheren, dus aan te vullen, te wijzigen of te verwijderen.

Integraties met externe systemen
Naast MySQL kan ook gebruik gemaakt worden van data koppelingen met andere systemen. Denk hierbij aan feeds,